- reklama -
Suroviny
20-25ks, dle velikosti silik.formiček
- 1 větší květák
- 8 vajec
- 8 lžic polohrubé mouky
- 1 lžička mletého muškátu (květ či ořech)
- žluté koření (vegeta)
- sůl dle chuti
- 2 lžíce sekané petrželky nebo pažitky, čerstvé či sušené
- 2 stroužky česneku
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 8 nožiček klobás (šunková, ostravská…)
- strouhaný parmazan dle chuti
Postup přípravy receptu
-
Květák rozdělíme na menší části a v robotu sekacími noži rozsekáme na drť. Vmícháme vejce, mouku, koření, bylinky, utřený česnek, prášek do pečiva a kostičky klobás.
-
Vše důkladně promícháme a plníme do silikonových fomiček na bábovičky.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C cca 30 min.
-
Při servírování posypeme strouhaným parmazanem.
Poznámka od kuchařky
Lze také celou směs rozprostřít na plech a péct vcelku, je to zase jedna z variant květákového nákypu.
V tom případě se může vršek nákypu posypat kostičkami sýru (či strouhaným), v případě báboviček toto vynechávám.
Kuchařka: isindy