Květáková polévka – vegan

80
- reklama -

Suroviny

Suroviny:
– 2 litry zeleninového vývaru nebo vody
– 1/2 květáku
– 3 mrkve
– 1 větší cibule
– 3 lžíce hrášku (čerstvého nebo z konzervy)
– 1 hrst petrželky kudrnky
– kousek pórku (cca 3cm)
– mouka (pohanková, špaldová, kukuřičná)
– solčanka nebo vegeta
– olej
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce na oleji opražíme mouku a vytvoříme si tak jíšku.

  2. Zalijeme studeným vývarem, do kterého naházíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a květák rozebraný na malé kousky.

  3. Přidáme lžičku solčanky a dosolíme dle chuti. Vaříme, dokud není zelenina měkká nebo lehce křupavá. Přihodíme nadrobno nasekanou petrželku, 3 lžíce hrášku, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.