
- reklama -
Suroviny
- Suroviny:
- – 2 litry zeleninového vývaru nebo vody
- – 1/2 květáku
- – 3 mrkve
- – 1 větší cibule
- – 3 lžíce hrášku (čerstvého nebo z konzervy)
- – 1 hrst petrželky kudrnky
- – kousek pórku (cca 3cm)
- – mouka (pohanková, špaldová, kukuřičná)
- – solčanka nebo vegeta
- – olej
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Na pánvičce na oleji opražíme mouku a vytvoříme si tak jíšku.
-
Zalijeme studeným vývarem, do kterého naházíme na půlkolečka nakrájenou mrkev, pórek a cibuli a květák rozebraný na malé kousky.
-
Přidáme lžičku solčanky a dosolíme dle chuti. Vaříme, dokud není zelenina měkká nebo lehce křupavá. Přihodíme nadrobno nasekanou petrželku, 3 lžíce hrášku, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
Kuchař: Amy.Stoker7









