Květáková polévka s řapíkatým celerem

54
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

cca 6 větších růžiček květáku
středně velká mrkev
150 g řapíkatého celeru + nať
máslo
1 plnější lžíce hrubé mouky
cca 750 ml vývaru
sůl
pepř mletý
pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru…

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku (nebo zhruba půlku menšího květáku), přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku, který následně šťouchadlem na brambory rozbijeme na menší kusy (ne na kaši).


    Zobrazit celý recept

  2. Polévku dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit, přidáme posekanou pažitku, petrželku nebo nať z řapíků a podáváme.