![Květáková polévka s řapíkatým celerem_5ff7036840534.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kvetakova-polevka-s-rapikatym-celerem_5ff703682f023.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- cca 6 větších růžiček květáku
- středně velká mrkev
- 150 g řapíkatého celeru + nať
- máslo
- 1 plnější lžíce hrubé mouky
- cca 750 ml vývaru
- sůl
- pepř mletý
- pažitka nebo petrželka, nať z řapíkatého celeru…
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, poté přidáme krátce osmažit i pokrájený řapíkatý celer, vše posypeme moukou a ještě krátce smažíme. Přidáme růžičky květáku (nebo zhruba půlku menšího květáku), přilijeme vývar, osolíme, opepříme a vaříme do změknutí květáku, který následně šťouchadlem na brambory rozbijeme na menší kusy (ne na kaši).
-
Polévku dle vlastní chuti můžeme ještě dochutit, přidáme posekanou pažitku, petrželku nebo nať z řapíků a podáváme.
Kuchař: recepty73