
- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák (rozebraný na růžičky)
- 1 pórek
- 1 palice česneku (pečeného v alobalu)
- zeleninový bujón nebo voda
- kousek másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme na kousky nakrájený a mírně osolený pórek.
-
Přidáme květák a ze slupek vymačkaný česnek.
-
Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a vaříme do změknutí květáku.
-
Poté vyndáme pár růžiček květáku na dozdobení a polévku rozmixujeme.
-
Kdo chce, přidá na zjemnění cca 2 PL smetany.
Poznámka od kuchařky
Inspirovala jsem se receptem z knihy Kuchařka z farmářských trhů.
Moje recepty najdete také na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea