
- reklama -
Suroviny
velký hrnec
- 1 květák (klidně větší)
- 2 velké mrkve
- 1 petržel
- kus celeru
- mléko
- máslo
- sůl
- podravka
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, petržel a celer oškrábat a nastrouhat na jemno. Nastrouhanou zeleninu orestovat na másle, zalít vodou, osolit a dát vařit. Květák rozebrat, stačí na velké kusy, košťál očistit a vše dát vařit k zelenině.
-
Až je květák měkký, košťál vyndat a růžičky rozšťouchat v polévce třeba štouchačkou na brambory nebo co je k dispozici. Na závěr nalít do polévky mléko, dochutit podravkou a chvíli povařit.
Poznámka od kuchařky
Když je v akci květák, tak je to nejen velmi dobrá, ale i levná polévka 🙂 Mléka dávám podle oka, není potřeba moc. Polévka by měla být hustá, takže je dobré nechat vodu vyvařit nebo jí nedávat příliš. Podravka není nutná, když je v základu dost zeleniny, tak je polévka samá chuť i bez ní.
Kuchařka: NadezdaIvanovna