
- reklama -
Suroviny
- 1/2 květáku
- 1/2 KL ghí
- 1 mrkev
- 1 PL pohankové krupice
- špetka soli
- špetka petržele nati
- 1/2 KL kmínu
- kousek pórku
Postup přípravy receptu
-
Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě – na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.
-
Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a přidáme trošku vody. Lehce na něm orestujeme pórek. přisypeme krupici, promícháme. Přidáme mrkev, promícháme a necháme pár sekund restovat. Přidáme květák, kmín a zalijeme vodou, ve které se vařil květák.
-
Vaříme, než je zelenina měkká. Vytáhneme kmín a dochutíme solí a petrželkou natí.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Kmín vyvařuji v sáčcích na sypaný čaj, lehce se pak vytáhne.
Kuchařka: Johanka128









