Květáková polévka – pro nejmenší

110
- reklama -

Suroviny

1/2 květáku
1/2 KL ghí
1 mrkev
1 PL pohankové krupice
špetka soli
špetka petržele nati
1/2 KL kmínu
kousek pórku

Postup přípravy receptu

  1. Květák nakrájíme na kousky a pár minut povaříme ve vodě – na skus. Scedíme, vodu nevyléváme.

  2. Mrkev a pórek nakrájíme na drobné kousky. V kastrůlku rozpustíme ghí a přidáme trošku vody. Lehce na něm orestujeme pórek. přisypeme krupici, promícháme. Přidáme mrkev, promícháme a necháme pár sekund restovat. Přidáme květák, kmín a zalijeme vodou, ve které se vařil květák.

  3. Vaříme, než je zelenina měkká. Vytáhneme kmín a dochutíme solí a petrželkou natí.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Kmín vyvařuji v sáčcích na sypaný čaj, lehce se pak vytáhne.