
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 květák
- 1 vejce
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 masox
- 1 lžíce nasekané petrželky
- špetka pepře
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce hrubé krupice
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- sůl
- maggi podle chuti do talíře
Postup přípravy receptu
-
Květák opláchneme, rozebereme na růžičky, zalijeme vodou a dáme vařit jen do poloměkka. Vyjmeme ho z vody a dáme do misky. Do druhého hrnku dáme sádlo a nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem a zpěníme. Přidáme pokrájenou mrkev na kolečka a chvíli ji usmažíme.
-
Zalijeme vodou, ve které jsme vařili květák, přidáme kmín, pepř, sůl, masox, přivedeme k varu a nasypeme krupici. V hrnečku rozkvedláme vejce a pomalu ho za stálého míchání lijeme do polévky.
-
Na konec přidáme petrželku. Počkáme, až nám polévka trochu vychladne a přidáme květák, který nakrájíme na menší kousky. Zbylý květák můžeme obalit v těstíčku z hladké mouky, vejce, kmínu a mléka, potom ve strouhance. Opékáme v malém kastrůlku, protože musíme dát více oleje.
Kuchařka: Jaromira18









