Květáková polévka II

60
- reklama -

Suroviny

1 květák (menší)
2 mrkve
2 mladé cibulky
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
kostka zeleninového bujónu
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, prošleháme a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový bujón, na menší růžičky rozebraný květák, nakrájenou mrkev a cibulky.

  2. Vaříme min. 20 minut, aby se jíška dobře provařila, ke konci přidáme nakrájenou nať z cibulek, případně dochutíme solí a na závěr přidáme nakrájenou pažitku.

  3. Před přípravou dávám růžičky květáku na chvíli do osolené vody, vylezou z nich broučci, kteří se někdy v nich zabydlí.