
- reklama -
Suroviny
- 1 květák (menší)
- 2 mrkve
- 2 mladé cibulky
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce mouky
- kostka zeleninového bujónu
- sůl
- pažitka
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, prošleháme a přivedeme k varu. Přidáme zeleninový bujón, na menší růžičky rozebraný květák, nakrájenou mrkev a cibulky.
-
Vaříme min. 20 minut, aby se jíška dobře provařila, ke konci přidáme nakrájenou nať z cibulek, případně dochutíme solí a na závěr přidáme nakrájenou pažitku.
-
Před přípravou dávám růžičky květáku na chvíli do osolené vody, vylezou z nich broučci, kteří se někdy v nich zabydlí.
Kuchařka: maris