
Suroviny
- Těsto:
- 1 květák
- 1 vejce
- hrnek nastrouhaného sýra (eidam, mozzarella, parmazán…)
- 2 stroužky česneku
- bylinky (majoránka, bazalka, oregáno, tymián…)
- sůl
- pepř
- Náplň:
- rajčatový protlak
- žampiony
- paprika
- kukuřice
- olivy
- šunka nebo opečené kuřecí maso
- sýr na posypání (mozzarella se krásně rozteče)
Postup přípravy receptu
-
Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme ( tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme další ingredience na „těsto“ a opět rozmixujeme. Nebojte se pořádně hmotu osolit, jinak bude dost mdlá a bez chuti.
-
Těsto nahrneme na plech s pečícím papírem (který je ještě pomazaný olejem) a rovnoměrně rozvrstvíme. Plech dáme do trouby rozehřáté na 200°C a pečeme dokud povrch nezezlátne a nezpevní se (necelá hodina).
-
Potom plech vyndáme, těsto poklademe směsí, kterou máme nejraději, a vrátíme do trouby. Pečeme asi dalších 20 minut, dokud se všechno pěkně nezapeče.
Poznámka od kuchařky
Při porcování a nandavání si dávejte pozor na pečící papír, mně se dost rozmočil a „šel“ i s pizzou. U nás doma měla tato pizza úspěch, ale podotýkám, že italská pizza je někde jinde. Ale tu přece nemůžete mít k večeři…Tato pizza je také ideální pro celiaky a ty, co drží dělenou stravu!
Mé další recepty naleznete zde: https://varousove.wordpress.com/