Květáková pánev s brambory

82
- reklama -

Suroviny

1 menší květák
3-4 brambory
100 g anglické slaniny
červená cibule
1-2 stroužky česneku
cherry rajčátka
rozmarýn
koření na grilovanou zeleninu
kmín
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Omytý a osušený květák rozebereme na menší růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky jako květák. Cibuli nakrájíme na klínky, česnek na drobno a slaninu na kostičky.

  2. Na pánev dáme přiměřeně oleje a vložíme syrový květák a brambory. Přidáme sůl, koření, slaninu, cibuli a opékáme. Průběžně pánev prohazujeme až začne zelenina zlátnout a změkne. Trvá to asi 15 minut.

  3. V této fázi přidáme česnek a rajčata. Pánev prohazujeme a dopečeme do úplného změknutí. Nakonec dochutíme a můžeme podávat. Přidala jsem k tomu volská oka, ale není to nutné.

Poznámka od kuchařky

Květák a brambory by se mohly předvařit, ale z toho syrového květáku a syrových brambor to přece jen jinak chutná. Můžete na začátku po krátkém opečení malinko podlít vodou a po odpaření už jen opékat do zlatova.