- reklama -
Suroviny
2 porce
- 1 větší květák
- 1 cibule
- 200 ml kokosového mléka (cca 1/2 plechovky)
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička kari
- špetka kurkumy
- sezamová semínka
- čerstvý koriandr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák rozebereme na růžičky a vhodíme je do mixéru. Vše rozmixujeme na drobné kousky (cca velikosti rýže).
-
Na pánvi rozehřejeme lžíci kokosového oleje, přidáme nakrájenou cibulku a restujeme dozlatova. Přidáme rozmixovaný květák, kokosové mléko, kari a kurkumu. Květák mícháme tak dlouho, dokud nevsákne všechno mléko. Květáková rýže by měla mít krémovou konzistenci.
-
Nakonec vše ochutíme solí a pepřem. Před podávání posypeme nasekaným koriandrem a sezamovými semínky.
Poznámka od kuchařky
Blog o zdravém vaření jedné potrhlé blogerky :
Kuchařka: Susa