Květák zapečený v ajvaru

83
- reklama -

Suroviny
cca 4

500 g květáku
350 ml ajvaru
6 žampionů
2 polévkové lžíce parmezánu
125 g mozzarelly
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na menší růžičky a povaříme 3 minuty v osolené vodě.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme ajvar s parmezánem, přidáme květák, žampiony nakrájené na větší kousky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací misky.

  3. Pečeme při 210 °C asi 20 – 25 minut. Pak mezi květák poházíme natrhanou mozzarellu a dopékáme ještě 5 minut.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s brambory, kuskusem, bulgurem, nebo jen s bagetkou.