- reklama -
Suroviny
cca 4
- 500 g květáku
- 350 ml ajvaru
- 6 žampionů
- 2 polévkové lžíce parmezánu
- 125 g mozzarelly
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na menší růžičky a povaříme 3 minuty v osolené vodě.
-
V misce smícháme ajvar s parmezánem, přidáme květák, žampiony nakrájené na větší kousky a vše promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs přendáme do zapékací misky.
-
Pečeme při 210 °C asi 20 – 25 minut. Pak mezi květák poházíme natrhanou mozzarellu a dopékáme ještě 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s brambory, kuskusem, bulgurem, nebo jen s bagetkou.
Kuchařka: mysulka