
- reklama -
Suroviny
- 1 květák
- 150 g strouhaného sýra
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 6 dkg másla
- hladkou mouku
- olej
- 4 dl mléka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Očištěný květák rozebereme na větší růžičky, vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji s mlékem, rozšleháme a povaříme v hustší omáčku.
-
Vmícháme část strouhaného sýra a mícháme, až se roztaví.
-
Okapaný květák urovnáme s díly vařených vajec do vymaštěné formy, osolíme, opepříme, zalijeme omáčkou.
-
Posypeme zbytkem sýru a zapečeme v troubě.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Kuchař: toprecepty.cz