
- reklama -
Suroviny
- 1 květák
- 2 vejce
- 3 jarní cibulky
- 4-5 rajčat
- svazek pažitky
- 1 kg brambor
- 200 ml mléka
- lžíce másla
- 100 g Goudy (můžeme nahradit jiným sýrem na strouhání)
- 1 lžíce oleje
- kousek másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě.
-
Brambory oloupeme, pokrájíme, uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
Zcedíme je, rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko, přidáme máslo a vyšleháme hladkou kaši.
-
Zapékací misku vymažeme lžící oleje, dáme vrstvu drobně pokrájeného květáku, který jsme osolili, opepřili a promíchali s vajíčky a drobně pokrájenou cibulkou.
-
Na květák rozložíme plátky rajčat, posypeme je pokrájenou pažitkou a vše zakryjeme kaší, do které jsme vmíchali nastrouhaný sýr.
-
Kaši poklademe tenkými plátky másla a zapečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Kuchařka: maris