
- reklama -
Suroviny
4 porce
- menší květák
- 250 ml světlého piva 10°C
- 150 g namleté cizrny (mouka)
- 2 vajíčka
- kurkuma
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Květák asi 10 minut povaříme v osolené vodě.
-
V míse vyšleháme metličkou žloutky s pivem. Cizrnu rozemeleme na prášek. Přidáme sůl, pepř, kurkumu a mouku. Zamícháme a vyšleháme bílky. Přidáme je do těsta a jemně promícháme.
-
Rozpálíme olej. Vychladlý květák rozebereme na růžičky, které máčíme v těstě a poté smažíme v rozpáleném oleji.
-
Podáváme s bramborem a tatarkou. Já podávala jen tak s dipem ze zakysané smetany, soli, pepře, hořčice, citronové šťávy a chilli prášku.
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete zde: http://www.vareniapeceni.cz/
Kuchařka: terezicka1