Květák v bramboráku

232
- reklama -

Suroviny

květák
hladká mouka
sůl
Bramborákové těsto:
brambory
hladká mouka
vajíčko
česnek
sůl
pepř
majoránka
trošku mléka
olej

Postup přípravy receptu

  1. Květák si rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.

  2. Nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové těsto, trochu hustější, než obvykle, aby na květáku drželo.

  3. Květák osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a smažíme v rozpáleném oleji. Můžeme podávat jen tak samotné, se zeleninovým salátem, ale i s brambory nebo kaší.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem tu nenašla, tak jen doufám, že jsem hledala dobře.

Fotka se bohužel moc nepovedla, ale jinou nemám, tak snad příště.