
- reklama -
Suroviny
- květák
- hladká mouka
- sůl
- Bramborákové těsto:
- brambory
- hladká mouka
- vajíčko
- česnek
- sůl
- pepř
- majoránka
- trošku mléka
- olej
Postup přípravy receptu
-
Květák si rozebereme na malé růžičky a uvaříme do poloměkka v osolené vodě.
-
Nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme bramborákové těsto, trochu hustější, než obvykle, aby na květáku drželo.
-
Květák osolíme, obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a smažíme v rozpáleném oleji. Můžeme podávat jen tak samotné, se zeleninovým salátem, ale i s brambory nebo kaší.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem tu nenašla, tak jen doufám, že jsem hledala dobře.
Fotka se bohužel moc nepovedla, ale jinou nemám, tak snad příště.
Kuchařka: mysulka