
Suroviny
3-4 porce
- 1 větší květák
- sůl
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- olej na smažení na plech
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.
-
V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka.
-
Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, kam jsme předem nalili olej ke smažení.
-
Růžičky pak ještě mírně polijeme olejem i po povrchu. Plech dáme do trouby a smažíme při 200°C, asi po 30 až 45 min. růžičky obrátíme a dosmažíme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Recepty na obalovaný smažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.
Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!
Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.









