
- reklama -
Suroviny
- 1 hlávka květáku
- 1 cibule
- 1 lž hladké mouky
- smetana nebo mléko
- pepř
- muškátový oříšek
- 150 g sýra (nejlépe modrý)
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na jednotlivé „růžičky“, omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a uvedeme do varu. Vaříme 3 až 5 minut. Slijeme, upravíme na talíř a polijeme sýrovou omáčkou.
-
Sýrovou omáčku připravíme tak, že nadrobno pokrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme hladkou mouku a vytvoříme světlou jíšku. Vmícháme smetanu nebo mléko, opepříme (nesolit!!!), přidáme muškátový oříšek a nastrouhaný sýr. Za stálého míchání na mírném plameni sýr rozpustíme a přidáme nadrobno nasekanou pažitku, kterou také posypeme omáčku na talíři.
Kuchař: Casimanta