Květák s těstovinami à la mozeček

52
- reklama -

Suroviny
4 – 5 porcí

menší květák (cca 500-600 g)
200 g libovější moravské slaniny nebo anglické, Váhalovy …
1 velká cibule (nebo dvě střední)
máslo nebo olej
5-6 vajec
cca 400 g těstovin (v suchém stavu)
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.


    Zobrazit celý recept

  2. Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přisypeme na kostičky pokrájenou libovější slaninu a dále smažíme lehce dozlatova. Do smažené směsi přisypeme povařený okapaný květák, který šťouchadlem na brambory mírně rozbijeme na menší kusy, vše společně prohřejeme, přilijeme vejce, směs osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme do sražení vajec.

  3. Těstoviny (kolínka, vřetena…) uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do slaninového květákového mozečku.

  4. Podáváme například s okurkovým salátem.