- reklama -
Suroviny
4 – 5 porcí
- menší květák (cca 500-600 g)
- 200 g libovější moravské slaniny nebo anglické, Váhalovy …
- 1 velká cibule (nebo dvě střední)
- máslo nebo olej
- 5-6 vajec
- cca 400 g těstovin (v suchém stavu)
- sůl
- pepř mletý
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit doměkka v osolené vodě, poté scedíme a necháme okapat.
-
Na kousku másla nebo oleji osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, ke které následně přisypeme na kostičky pokrájenou libovější slaninu a dále smažíme lehce dozlatova. Do smažené směsi přisypeme povařený okapaný květák, který šťouchadlem na brambory mírně rozbijeme na menší kusy, vše společně prohřejeme, přilijeme vejce, směs osolíme, opepříme a za občasného míchání smažíme do sražení vajec.
-
Těstoviny (kolínka, vřetena…) uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a vmícháme do slaninového květákového mozečku.
-
Podáváme například s okurkovým salátem.
Kuchař: recepty73