
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 menší červená řepa
- 1/4 květáku
- 10 fazolových lusků
- 1 vejce
- 1/4 brokolice
- 1 velké rajče
- 1 žampion
- malá cibule
- pórek
- olivový olej
- tymián
- bazalka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Růžičky brokolice, květáku, fazolky a 1/2 rajčete připravíme v páře.
-
Řepu vaříme v osolené vodě s anýzem, kmínem, hřebíčkem a bobkovým listem asi hodinu.
-
Na olivovém oleji si osmahneme koření, cibulku a pórek. Přidáme nakrájené žampiony a chvíli podusíme.
-
Polovinu rajčete z páry si oloupeme a společně s uvařenou brokolicí rozmačkáme vidličkou. Přidáme k žampionům. Podlijeme trochou vody a podusíme.
-
Smícháme hotový květák, fazolky nakrájené na kousky, řepu a vejce uvařené natvrdo. Nandáme brokolicovo-rajčatovo-žampionovou směs a můžeme podávat 🙂
Kuchařka: Lucie95









