
- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák
- 5-6 středních brambor
- 80 g anglické slaniny v celku
- —-
- 4 lžíce oleje
- 1 rovná lžíce koření na americké brambory
- mletý kmín
- uzená paprika
- 1-2 stroužky utřeného česneku nebo lžička sušeného
- lžička citronové šťávy
- sůl jen na dosolení
Postup přípravy receptu
-
Syrový květák rozebereme na růžičky. Oškrábané brambory nakrájíme na klínky a slaninu na kostky. Pečící papír dáme do pekáčku.
-
Olej smícháme se zbytkem surovin. Všechno dáme do pekáčku a smícháme s ochuceným olejem. Pořádně promícháme , aby všechno bylo obalené. Nesolíme.
-
Pečeme na 200 st cca 30 minut, podle velikosti kousků, tak, aby to bylo měkké. Občas lehce promícháme. Protože koření obsahuje sůl, dosolíme až hotové podle chuti. Podáváme s domácí tatarkou nebo s vaším oblíbeným dipem.
Poznámka od kuchařky
Výborná varianta je před dopečením všechno posypat strouhaným parmazánem.
Kuchařka: mika59









