
- reklama -
Suroviny
- 1 menší květák
- 100 g hladké mouky
- 2-3 lžičky sušeného česneku
- sůl
- voda
- 2 lžíce másla
- pikantní omáčka podle chuti, použila jsem RedHot Wings
- Dip:
- hustá zakysaná smetana
- pažitka
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z mouky a vody ušleháme těstíčko, husté asi jako na kapání a ochutime ho solí a česnekem.
-
Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme. Plech vyložíme pečícím papírem a poklademe kousky květáku namočenými v připraveném těstíčku.
Pečeme v troubě rozehřáté na 200 st. cca 20 minut.
Mezitím rozehřejeme máslo a smícháme ho s dvěmi až třemi lžícemi omáčky – podle chuti.
Po dvaceti minutách plech vyndáme, jednotlivé kousky potřeme ochuceným máslem, vrátíme do trouby a pečeme ještě asi pět minut. -
Zakysanou smetanu lehce osolíme a vmícháme jemně pokrájenou pažitku.
Připravený dip podáváme k pikantnímu květáku.
Poznámka od kuchařky
Množstvi surovin je orientační, záleźi na velikosti květáku.
Kuchařka: maris









