
- reklama -
Suroviny
1 plech
- 100 g žitného kvasu (kvásku)
- 70 g hladké mouky
- 20 g vody
- 15 g rozpuštěného sádla
- 2 lžíce sezamu
- asi 1/3 rovné lžičky soli
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 20-30 minut odpočinout.
-
Na pečícím papíře nebo fólii těsto rozválíme velice dotenka. Aby se nelepilo na váleček, je vhodné povrch trochu moučnit.
-
Zapneme troubu na 200 °C, rádýlkem na pizzu vyválený plát nakrájíme na čtverečky (trojúhelníčky i jiné) a každý kousek propíchneme vidličkou – jinak se z nich mohou stát nafouklé kapsičky (jako pita).
-
Upečeme ve vyhřáté troubě, cca 10-13 minut. Podle zabarvení se řídit nedá, krekry barvu nějak moc nechytají. Spíš vytáhnout kousek a zkusit, jestli už se láme.
Poznámka od kuchařky
Soli je třeba dát přiměřeně – 1/3 lžičky je spíš méně (není to pečivo na najedení, jen na chuť), 1/2 lžičky je už maličko přes.
Kuchařka: cathleen