Kvasové krekry se sezamem

99
- reklama -

Suroviny
1 plech

100 g žitného kvasu (kvásku)
70 g hladké mouky
20 g vody
15 g rozpuštěného sádla
2 lžíce sezamu
asi 1/3 rovné lžičky soli

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme asi 20-30 minut odpočinout.

  2. Na pečícím papíře nebo fólii těsto rozválíme velice dotenka. Aby se nelepilo na váleček, je vhodné povrch trochu moučnit.

  3. Zapneme troubu na 200 °C, rádýlkem na pizzu vyválený plát nakrájíme na čtverečky (trojúhelníčky i jiné) a každý kousek propíchneme vidličkou – jinak se z nich mohou stát nafouklé kapsičky (jako pita).

  4. Upečeme ve vyhřáté troubě, cca 10-13 minut. Podle zabarvení se řídit nedá, krekry barvu nějak moc nechytají. Spíš vytáhnout kousek a zkusit, jestli už se láme.

Poznámka od kuchařky

Soli je třeba dát přiměřeně – 1/3 lžičky je spíš méně (není to pečivo na najedení, jen na chuť), 1/2 lžičky je už maličko přes.

www.pekarnomanie.cz