- reklama -
Suroviny
- Rozkvas:
- 10 g pšeničného nebo žitného kvásku
- 50 g celozrnné pšeničné mouky Natur Jihlava
- 50 g vody
- – umícháme a asi 10 hodin necháme kynout
- Dále:
- 200-220 g vody
- 4 lžíce oleje
- 150 g hladké mouky
- 200 g celozrnné pšeničné mouky Natur Jihlava
- 2 rovné lžičky soli
- Náplň:
- sugo (nebo protlak z rajských jablek)
- oregano
- šunka
- mozzarella
Postup přípravy receptu
-
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme asi 1,5 hodiny kynout v teple místnosti.
-
Těsto propracujeme a roztáhneme na plech s pečící fólií. Necháme vykynout (cca 1,5-2 hodiny), potřeme sugem, posypeme oreganem nebo bazalkou a poklademe šunkou a sýrem – náplň už je jen na chuti strávníků a stavu lednice.
-
Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/15-18 minut).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz
Kuchařka: cathleen