
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 vejce
- 15 dkg kvasnic
- 5-10 dkg krupek (lámanka)
- mrkev
- celer
- petržel
- bylinky
- olej
- cibule
- kmín
- petržel
- celer
- libeček
- pepř
- sůl
- Masox
Postup přípravy receptu
-
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu.
-
Současně na oleji upražíme kvasnice. Pražíme je 15-20 minut. Musí zhnědnout a změnit se v drobivou, tmavě hnědou hmotu.
-
Upražené kvasnice vyklopíme do polévky.
-
Celer, cibul, kořenovou petržel vyjmeme. Dochutíme masoxem, osolíme, trochu pepře, bylinky. Povaříme. Nakonec kapání z rozšlehaného vejce.
Poznámka od kuchařky
Kvasnice, které roztavíme a hned použijeme v polévce… To není ono. Zkuste je upražit. Úplně jiná chuť
Kuchař: Gwynplain