Kvasnicová polévka se zeleninou

120
- reklama -

Suroviny

60 g droždí
1 menší cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1,5 l vody
1 kostka masoxu
50 g kořenové zeleniny (mrkev,petržel,celer)
2 dl sladké smetany
1 vejce
zelená petrželka
podravka

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme rozdrobené droždí a necháme je rozpustit.

  3. Vše zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, masox a dobře povaříme.

  4. Zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem.

  5. Polévku prohřejeme, dle chuti přidáme podravku, zelenou petrželku. Podáváme s osmaženým rohlíkem.