- reklama -
Suroviny
- 60 g droždí
- 1 menší cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1,5 l vody
- 1 kostka masoxu
- 50 g kořenové zeleniny (mrkev,petržel,celer)
- 2 dl sladké smetany
- 1 vejce
- zelená petrželka
- podravka
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a osmahneme.
-
Přidáme rozdrobené droždí a necháme je rozpustit.
-
Vše zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, masox a dobře povaříme.
-
Zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem.
-
Polévku prohřejeme, dle chuti přidáme podravku, zelenou petrželku. Podáváme s osmaženým rohlíkem.
Kuchařka: Lejdy