
- reklama -
Suroviny
- 100 g kvasnic (droždí 2-3 kostky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku (nakrájený)
- 1 lžička mleté papriky
- špetka kari + pálivé papriky
- hrst vloček
- 1-2 mrkve
- 1/2 šálku mraženého hrášku
- kousek sádla
- miska uvařené rýže (třeba od oběda)
- mletý pepř
- sůl
- cca 1,5 l vývaru nebo vody
- libeček
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a rozvonět. Přisypeme obě papriky a vločky. Chvíli společně opékáme a zalijeme vývarem.
-
Přidáme mrkev nakrájenou na kousky, sůl a kari. Vaříme asi 15 minut. V polovině přidáme hrášek. Polévku dochutíme pepřem. Přidáme rýži a prohřejeme. Porci posypeme drobně nakrájeným libečkem.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem od oběda rýži, vařenou se smaženou cibulí. Kdo by nechtěl rýži, rozkvedlá dvě menší vejce se špetkou soli a před koncem vaření vlije do polévky.
Kuchařka: mika59