Kváskový chléb s bramborovou moukou

61
- reklama -

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
175 ml vody
300 g hladké mouky
75 g solamylu
50 g žitné chlebové mouky
2 lžíce oleje
1 lžíce kmínu
2 lžičky soli
3-6 g kvasnic

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.

  2. Kvasnice nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  3. Podle chuti můžeme po zvukovém signálu přidat cca půl hrnku libovolných semínek.

  4. Pečeme na celozrnný program.

Poznámka od kuchařky

Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru.

Bramborové mouky stačí málo, aby dodala chlebu specifickou chuť, konzistenci i vůni. A kůrka je naprosto bezkonkurenční.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 10 až 12 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).