Kvásek (z droždí – do buchet, rohlíků aj.)

49
- reklama -

Suroviny

Tekutina: mléko nebo voda
trocha cukru
droždí
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká.


    Zobrazit celý recept

  2. Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přimícháme k ostatním surovinám a tak vypracujeme kynuté těsto.

Poznámka od kuchařky

Každý dělá kvásek malinko jinak….někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce….

Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/