
- reklama -
Suroviny
- Větší okurky
- listy černého rybízu
- višně
- vinná réva
- kopr (nejvíce květů, protože listy si ukládám do mrazáku na koprovku)
- křen
- Na nálev 3 litry vody
- 5 vrchovatých lžic soli
Postup přípravy receptu
-
Umyjeme přerostlé okurky, vinné listy, višňové listy a listy černého rybízu, kopr a kořen křenu. Okurkám vidličkou hodně propícháme kůžičku, skládáme je do velikých sklenic a prokládáme zeleným a kolečky křenu. Koprem rozhodně nešetřit.
-
Zalijeme studeným svařeným nálevem, sklenice povážeme (já zlehka přikrývám originál víčky) a necháme kvasit. Vykvašené uložíme v temnu a relativním chladnu.
Poznámka od kuchařky
Někdy, pro chuť, přidám do jedné sklenice feferonku, někdo dává i stroužky česneku.
Recept mám od staré paní, naší kamarádky, která dělává každý rok dlouhou řádku pětilitrových sklenic kvašáků a já jí to vždy záviděla. Už pár let nemusím, vyrábím si svoje 🙂
Kuchařka: cathleen