
Suroviny
1 porce
- 60 g kuskusu
- 1 mrkev
- 1/2 nožky debrecínského párku
- 2 sušené švestky
- cibulka
- 3 lžíce játrové paštiky se švestkami (Pikok Lidl)
- 3 lžíce másla
- adžika koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme si vodu a zalijeme kus kus. Necháme jej nabobtnat v misce přikryté talířkem.
-
Mezitím si na lžičce másla lehce osmažíme mrkev nakrájenou na kolečka s na jemno nasekanou cibulkou dle chuti a párkem.
-
Pokrájím si dvě sušené švestky a přidám je do směsi s mrkví.
-
Nabobtnaný kus kus posypu kořením a smíchám s dvěma lžícemi másla.
-
Do kulaté formy dám na dno trochu kus kusu a udusám.
-
Na tuto vrstvu pokladu opraženou mrkev s cibulkou a švestkami.
-
Opět pokladu vrstvu kus kusu a udusám.
-
Na vrstvu potřu játrovou paštiku se švestkami a párkem a opět zasypu poslední částí kus kusu a udusám.
-
Nechám vychladnou v lednici.
-
Po vychladnutí játroš vyklopím a rozkrojím.
Poznámka od kuchařky
Formu mám silikonovou, jde to z ní pěkně vyklopit.
Jiná forma by možná chtěla vymazat a vysypat.