
Suroviny
3-5 porcí
- 500 g kuskus
- 1 konzerva kuřecí ve vlastní šťávě (kostelecké)
- 1 cibule na drobno
- podle chuti zelenina (já dávám mraženou mrkev, hrášek, fazolky, kukuřici)
- worchester
- kostka kuřecího bujonu
- sůl
- pepř nebo dle vaší chuti
- olej (pod cibulku)
- DOPLŇUJI: zelený koriandr
Postup přípravy receptu
-
Kuskus uvaříme podle návodu nebo jak to dělám já- vařím v mikrovlnce: do mísy dám kuskus, zaleju vodou, aby byl potopený, osolím a dám tak na 2 minutky na plný (800w) výkon.
-
Vyndám, dám tam tak lžíci másla nebo olivového oleje, promnu, teda spíš rozdrobím vidličkama. Přiklopím a dám ještě tak na 5 minut mikrovlnit. Je to způsob teda spíš mého manžela, vaří ho tak v práci, tak jak ho vaří u nich doma.
-
Mezi tím si osmahneme lehce cibulku, vyklopíme konzervu, ochutíme, vhodíme zeleninku a chvíli povaříme, aby byla zelenina na zkus. Přidáme trochu vody, aby byla šťáva, která se ještě vsákne do kuskusu.
-
Vsypeme hotový kuskus promícháme a papáme.
Poznámka od kuchařky
Můžeme posypat sýrem jako rizoto. Vlastně to původně mělo být rizoto, ale došla mi rýže.
Foto bohužel nemám, nemám ho čím vyfotit.
P.S. ještě jsem zapomněla doplnit že když k tomu přidáte zelený koriandr tak vůbec nic nezkazíte ba naopak.