
- reklama -
Suroviny
- kuskus
- houby
- rajčata
- mleté maso (nejlépe hovězí)
- cibule
- česnek
- tymián
- oregano
- sůl
- pepř
- tuk
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme tuk v hrnci a osmahneme na něm nakrájenou cibulku.
-
Až zezlátne přidáme ml.maso a zamícháme, aby se hezky rozpadlo.
-
Když je maso osmahlé, přidáme rajčata nakrájené na kousky (kdo nemá rád slupku, nejdříve je nakrojte a spařte v horké vodě, jdou pak krásně oloupat.) Lze také použít konzervovaná, ale já raději vše čerstvé, nejlépe ze zahrádky, houby,koření a podle potřeby podlijte.
-
Houby i rajčátka pustí šťávu, tak není ani moc potřeba podlévat.
-
Dusíme minimálně 45 minut.
-
Úplně nakonec přidáme nastrouhaný česnek.
-
Pak si připravíme kuskus podle návodu -nasypeme do hrnečku či mísy, zalijeme horkou vodou.
-
Pak si ho smícháme s připravenou směsí a podáváme. Je to zdravé jídlo a nám doma moc chutná. Přeji vám dobrou chuť 🙂
Kuchařka: Dzeyma