- reklama -
Suroviny
1 porce
- kuskus (čtvrt malého hrníčku by mělo stačit)
- 1/2 konzervy sardinek
- balkánský sýr
- sojová omáčka
- olivy dle osobních preferencí
Postup přípravy receptu
-
Nasypte kuskus do hrnce a zalijte horkou vodou tak, aby byla vodní hladina nad ním. Nechte nasakovat, dokud kuskus „nevypije“ tekutinu.
-
Poté kuskus přemístěte do misky, nalijte trochu sojové omáčky a důkladně promíchejte.
-
Navrch pak přijdou na kousky nakrájené sardinky, olivy a balkánský sýr.
Poznámka od kuchařky
1) místo balkánského sýru můžete použít uzený sýr
2) a místo sardinky jakkoukoliv jinou rybu (např. tuňák)
3) namísto sojové omáčky a vody můžete kuskus zalít vývarem, hned pak má lepší chuť
4) kuskus můžete posypat kořenící směsí zaatar
Kuchař: Akrianna