
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g kuskusu
- 250 g silného vroucího vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 2-3 rajčata
- 1 salátová okurka
- 1 zelená paprika
- 150 g sýru feta (nebo balkánského sýra)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Kuskus připravíme podle návodu na obalu, tzn. s olivovým olejem, máslem a silným vývarem.
-
Necháme prochladnout.
-
Mezitím nahrubo nastrouháme okurku, dáme do síta, zasolíme a necháme pustit tekutinu, kterou dobře vymačkáme.
-
Z rajčat odstraníme dužninu, vysušíme a nakrájíme je nadrobno.
-
Stejně nakrájíme papriku i balkánský sýr (lepší je pevný, salátový – případně i ochucený bylinkami).
-
Vše promícháme dohromady a podáváme vlažné nebo ještě lépe studené, posypané kolečky pórku nebo zelené cibulky.
Kuchařka: Eliza