Kurkumové placičky z quinoy

51
- reklama -

Suroviny

1 větší batáta (cca 200 g)
3/4 hrnku Quinoy
2 citrony
3 lžíce Tahini pasty
3 lžíce rajčatového pyré
6 lžic pohankové mouky
2 lžičky kurkumy
1 lžička drceného kmínu
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou batátu nakrájíme na malé kostky a dáme uvařit doměkka. Quinou propláchneme na hustém sítě, dokud z ní nepoteče zcela čirá voda.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak ji nasypeme do hrnce, přidáme šťávu z 1 citronu a zalijeme dvojnásobným množství horké vody (1 a 1/2 hrnku). Povaříme zprudka asi 2 minuty a pak pod pokličkou na malém ohni pomalu vaříme asi 12-15 minut, dokud se voda nevyvaří a quinoa není pěkně nadýchaná.

  3. Uvařenou slitou batátu dáme do mixeru, přidáme šťávu z druhého citronu, pastu tahini, kmín, kurkumu a rajčatové pyré. Rozmixujeme, přidáme mouku, uvařenou quinou (ujistíme se že v ní nezůstala žádná voda), osolíme, opepříme a umícháme lepivou směs.

  4. Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a na plech buď potřený olejem nebo vyložený pečícím papírem děláme lžící placičky.

  5. Pečeme asi 20 minut, dokud nejsou pevné. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou konzumovat nebo je ještě dosmažíme na pánvi na oleji, aby byly křupavější.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Deliciously Ella – upraveno