Suroviny
- 1 větší batáta (cca 200 g)
- 3/4 hrnku Quinoy
- 2 citrony
- 3 lžíce Tahini pasty
- 3 lžíce rajčatového pyré
- 6 lžic pohankové mouky
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou batátu nakrájíme na malé kostky a dáme uvařit doměkka. Quinou propláchneme na hustém sítě, dokud z ní nepoteče zcela čirá voda.
-
Pak ji nasypeme do hrnce, přidáme šťávu z 1 citronu a zalijeme dvojnásobným množství horké vody (1 a 1/2 hrnku). Povaříme zprudka asi 2 minuty a pak pod pokličkou na malém ohni pomalu vaříme asi 12-15 minut, dokud se voda nevyvaří a quinoa není pěkně nadýchaná.
-
Uvařenou slitou batátu dáme do mixeru, přidáme šťávu z druhého citronu, pastu tahini, kmín, kurkumu a rajčatové pyré. Rozmixujeme, přidáme mouku, uvařenou quinou (ujistíme se že v ní nezůstala žádná voda), osolíme, opepříme a umícháme lepivou směs.
-
Předehřejeme troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C) a na plech buď potřený olejem nebo vyložený pečícím papírem děláme lžící placičky.
-
Pečeme asi 20 minut, dokud nejsou pevné. Po vyndání z trouby je můžeme rovnou konzumovat nebo je ještě dosmažíme na pánvi na oleji, aby byly křupavější.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Deliciously Ella – upraveno