- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 pečené kuře (800 g)
- 2 jarní cibulky
- 100 g celeru
- 1 mrkev
- 1/2 květáku
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- Zálivka:
- 200 ml kyselé smetany
- 175 ml jogurtu
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř
- 1 lžička worcesteru
- špetka cukru
- 2 lžíce sekané petrželky
Postup přípravy receptu
-
Kuře zbavte kůže. Maso vykostěte a nakrájejte na plátky.
-
Mladé cibulky nakrájejte na tlustší kolečka. Oloupaný celer a mrkev nastrouhejte, květák rozdělte na růžičky a na 10 minut vložte do studené osolené vody. Nechte okapat. Papriky nakrájejte na tenké nudličky.
-
Připravte omáčku a smíchejte ji se salátovými přísadami. Dochuťte.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha: Toastový chléb nebo opékané brambory, má-li být jídlo vydatnější.
Kuchař: clupmi