Kuřecí závitky v „Parním hrnci“

138
- reklama -

Suroviny
4 porce

2 větší kuřecí prsa
4 ks plátkového sýra
1/2 velké na hrubém struhadle nastrouhané mrkve
7 cm pórku podélně rozkrojeného na čtvrtiny
sůl
pepř
kremžská hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Omytá, osušená kuřecí prsa rozřízneme tak,aby nám vznikly 4 plátky, které přes fólii mírně rozklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pak potřeme hořčicí, poklademe plátky sýra, posypeme nastrouhanou mrkví, položíme část pórku a zabalíme do závitku.

  2. Zajistíme párátky (já ještě pro jistotu utáhla nití), vložíme na pařáček do parního hrnce, kde jsme předem nalili vodu, hrnec uzavřeme a paříme 35 minut. Podáváme s různě upravenou zeleninou a vařenými brambory.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-maminčin starý výstřižek z Blesku pro ženy.Já jsem si ho trošku upravila a místo dušení jsem použila PH.

Manžel mi nechce jíst pokrmy z PH,tak jsem mu po vytažení závitky ještě chvilku na malém množství másla z každé strany“obšlehla“na pánvičce,nic nepoznal:-)