
Suroviny
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 2 PL plnotučné hořčice
- 150 g zauzené slaniny
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 1 červená paprika
- čerstvá šalvěj podle chuti
- sůl
- pepř
- 2 sladkokyselé okurky
- ajvar nebo harisa na potření alobalu
- voda
- 1 cibule nebo půlka pórku
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kousky uvařených vajec, červené papriky a okurek.
-
Okořeníme solí a pepřem, posypeme nasekanými lístky čerstvé šalvěje. Zavineme do připravených čtverců z alobalu, které jsme potřeli po celé ploše harisou (ajvarem).
-
Závitek položíme na alobal a zabalíme tak, aby nám nevytékala náplň se závitků.
Závitky poklademe vedle sebe na pekáček nebo na plech, kam jsme přidali sběračku vody. -
Takto upravené kuřecí závitky pečeme zabalené v alobalu cca 15 -18 minut. Po této době závitky opatrně vyjmeme z alobalu. Šťávu z alobalu nalijeme zpět k závitkům na plechu.
-
Závitky ještě posypeme kousky pórku, nebo cibule a ještě pečeme dalších pár minut dozlatova. Podáváme se šťouchaným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Kuřecí závitky můžeme připravit jak z kuřecích prsíček, tak i ze stehenních řízků.