Kuřecí závitky se slaninou a šalvějí

68
- reklama -

Suroviny

4 kuřecí stehenní řízky
2 PL plnotučné hořčice
150 g zauzené slaniny
2 vejce uvařená natvrdo
1 červená paprika
čerstvá šalvěj podle chuti
sůl
pepř
2 sladkokyselé okurky
ajvar nebo harisa na potření alobalu
voda
1 cibule nebo půlka pórku

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa mírně naklepeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny, kousky uvařených vajec, červené papriky a okurek.

  2. Okořeníme solí a pepřem, posypeme nasekanými lístky čerstvé šalvěje. Zavineme do připravených čtverců z alobalu, které jsme potřeli po celé ploše harisou (ajvarem).

  3. Závitek položíme na alobal a zabalíme tak, aby nám nevytékala náplň se závitků.
    Závitky poklademe vedle sebe na pekáček nebo na plech, kam jsme přidali sběračku vody.

  4. Takto upravené kuřecí závitky pečeme zabalené v alobalu cca 15 -18 minut. Po této době závitky opatrně vyjmeme z alobalu. Šťávu z alobalu nalijeme zpět k závitkům na plechu.

  5. Závitky ještě posypeme kousky pórku, nebo cibule a ještě pečeme dalších pár minut dozlatova. Podáváme se šťouchaným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Kuřecí závitky můžeme připravit jak z kuřecích prsíček, tak i ze stehenních řízků.