- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky
- 25 dkg anglické slaniny nebo debrecínského boku
- 6 velkých žampionů
- 2 vejce
- 2 ks mladé cibulky (zelená i bílá část)
- koření Vepřová pečeně
- prášek ze sušených hub
- tuk (já používám tekutou Ramu)
Postup přípravy receptu
-
Řízky rozkrojíme na plocho, trochu naklepeme, posypeme kořením „Vepřová pečeně“ a dáme rozkrojený plátek slaniny. Ten je pro případ, kdyby nám chtěla náplň „utéct“. Na to položíme hromádku ze smaženice z žampionů a cibulky, do které jsme pro chuť přidali prášek ze sušených hub.
-
Zabalíme, ovineme plátky slaniny a zavážeme.
-
Dáme do pekáčku, podlijeme vodou, ještě přidáme tuk a upečeme.
Poznámka od kuchařky
Nelépe asi podávat s bramborem, my měli bramborovou kaši.
Závitků je tu asi hodně, tento je zase malá obměna
Kuchařka: mimosa