
Suroviny
2 porce
- 500 g kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 200 g na jemno nakrájeného salámu Herkules nebo Poličan
- 100 g taveného sýra s modrou plísní
- 2 vrchovaté lžíce mletých vlašských ořechů
- 2 silnější špalíčky másla
- 2 silnější špalíčky barevné masité papriky
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- vývar nebo vodu na podlití
- zbytek salámu
- čerstvé papriky nakrájené nadrobno
- plátek másla o síle 1cm
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, proříznutím upravíme na plát do tvaru rozevřené knihy.
-
Velice zlehka naklepeme paličkou na maso, nejlépe přes potravinářskou folií, nebo mikrotenový sáček.
-
Plátky mírně osolíme, opepříme a natřeme sýrem. Posypeme mletými ořechy, poklademe kolečky salámu a na každý položíme špalíček másla a papriky. Zavineme do závitů a omotáme nití.
-
Dáme je ze všech stran osmažit do kastrolu na rozehřátý olej. Podlijeme vývarem do 3/4 závitků a dusíme doměkka. Poté závitky vytáhneme a uchováme v teple. Do šťávy přidáme nakrájený salám, papriku, máslo a šťávu silným varem zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Závitky zbavené nití nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou. Na přílohu se hodí osmažené brambory, hranolky, nebo krokety.
Poznámka od kuchařky
Nedávno mi zbyla po plnění Camembertu náplň http://www.toprecepty.cz/recept/42867-camembert-s-… kterou jsem využila do kuřecích závitků. Protože nám jídlo chutnalo,tak jsem vyzkoušela podobnou náplň do tohoto receptu.
Gramáž surovin je orientační. Záleží na velikosti rozklepaných plátů masa.
Tavený sýr Président Bleu lze také nahradit nadrobenou Nivou. Barevná paprika do náplně je spíš pro barevný efekt, ale ve šťávě je znát.