Kuřecí závitky s Hermelínem a brusinkami v tymiánové marinádě

64
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
1 Hermelín
4 lžičky brusinkového kompotu
Marináda:
4 lžíce olivového oleje
3 lžíce světlého piva
1 rozetřený stroužek česneku
1 lžička pepře
1-2 lžičky soli
2 lžičky čerstvého tymiánu
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na marinádu prošleháme a z obou stran ji natřeme na rozklepané řízky.


    Zobrazit celý recept

  2. Hermelín rozkrojíme v polovině tak, jako bychom ho chtěli plnit a ještě jednou, tentokrát tak, aby vznikla 4 půlkolečka.

  3. Na každý plátek masa položíme čtvrtinu hermelínu řeznou stranou nahoru, lžičku brusinek, zavineme a sepneme pomocí párátek. Odložíme do chladu, nejlépe přes noc.

  4. V pánvi rozpálíme olej a závitky na něm ze všech stran opékáme 10 minut. Poté snížíme teplotu, lehounce podlijeme (2-3 lžíce vody) a pod pokličkou 5 minut dodusíme. Do šťávy přidáme lžíci másla, případně trochu soli a už nevaříme.