- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 Hermelín
- 4 lžičky brusinkového kompotu
- Marináda:
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce světlého piva
- 1 rozetřený stroužek česneku
- 1 lžička pepře
- 1-2 lžičky soli
- 2 lžičky čerstvého tymiánu
- olej
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu prošleháme a z obou stran ji natřeme na rozklepané řízky.
-
Hermelín rozkrojíme v polovině tak, jako bychom ho chtěli plnit a ještě jednou, tentokrát tak, aby vznikla 4 půlkolečka.
-
Na každý plátek masa položíme čtvrtinu hermelínu řeznou stranou nahoru, lžičku brusinek, zavineme a sepneme pomocí párátek. Odložíme do chladu, nejlépe přes noc.
-
V pánvi rozpálíme olej a závitky na něm ze všech stran opékáme 10 minut. Poté snížíme teplotu, lehounce podlijeme (2-3 lžíce vody) a pod pokličkou 5 minut dodusíme. Do šťávy přidáme lžíci másla, případně trochu soli a už nevaříme.
Kuchařka: Eliza