
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- 6 plátků anglické slaniny
- 3 hranolky eidamu
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 1 dl piva
- hladká mouka
- 1 ostravská klobása
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, osolíme je, opepříme, potřeme utřeným česnekem, poklademe cibulí nakrájenou na půlměsíčky, položíme plátek slaniny a jeden hranolek sýru. Maso svineme a obalíme v hladké mouce.
-
Pekáček vyložíme zelím, které prosypeme hladkou moukou (asi 4 PL), na ně naskládáme kuřecí závitky, obložíme zbylou anglickou a ostravskou klobáskou nakrájenou na kostičky.
-
Pekáček zalijeme pivem a dáme do trouby péct. Nejdříve pečeme zakryté a před dopečením odkryjeme, aby maso zrůžovělo.
Podáváme s bramborami.
Kuchařka: ivulinka