- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 1 tácek kuřecích žaludků
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší bílá paprika
- 1 rajče
- kousek pórku
- hlíva ústřičná (nemusí být)
- 1/2 kostky drůbežího bujonu
- 1 -2 lžíce jemného kečupu(nebo rajčatového protlaku)
- 2 malé lžičky sojové omáčky (nemusí být)
- 200 ml zakysané smetany
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou na proužky s česnekem na plátky, přidáme mletou papriku, na to dáme vyčištěné a nakrájené žaludky na menší kousky a zalijeme vývarem, aby byly potopené a necháme dusit. Když začnou žaludky měknout přidáme nakrájenou bílou papriku, pórek na měsíčky, nakrájenou hlívu, kečup, sojovou omáčku, dosolíme, můžeme dolít něco vody, dál dusíme a po chvíli ještě dáme nakrájené rajče na kousky. Nakonec si do zakysané smetany rozmícháme mouku a vlijeme do žaludků, ještě povaříme až omáčka zhoustne.
Poznámka od kuchařky
Dneska jsem nevěděla co rychle uvařit a tak jsem si vymyslela tento recept, který byl velmi chutný.
Kuchařka: Bibinka