Kuřecí žaludky v brokolici

39
- reklama -

Suroviny
3 porce

400 g kuřecích žaludků
1 cibule
1/2-1 menší brokolice
1/2 lusku červené papriky
kousek pórku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička zázvoru
1 lžíce hladké mouky
100 ml smetany
1/2 kostky slepičího vývaru
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky si překrájíme na půlky, dočistíme a vykoupeme ve vařící vodě.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce na olej si dáme na poloměsíčky nakrájenou cibuli, na ní dáme připravené žaludky, které zprudka opečeme, přidáme kmín, muškátový květ, zázvor, pepř, osolíme a dolijeme vodou tak, aby žaludky byly zároveň s vodou, pak ještě přidáme slepičí vývar a dusíme kolem hodiny, čím déle, tím lépe.

  3. Mezi tím si pokrájíme brokolici, pórek a papriku, ještě přidáme vodu a dusíme dál do změknutí zeleniny.

  4. Do smetany rozmícháme mouku, vlijeme k žaludkům, dosolíme, dochutíme, chvíli povaříme (není to jen šťáva, je to skoro omáčka, aby toho bylo víc) a můžeme jít stolovat.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem spotřebovat žaludky a půlku brokolice, tak jsem to vychytala a tak vznikl tento recept a budu ho dělat častěji. Podávala jsem jako přílohu brambory, ale dovedla bych si to představit s rýží, těstovinami a šly by dobře i knedlíky.