
- reklama -
Suroviny
- 800 g kuřecích žaludků
- hrst sušených hub
- 1 velká cibule
- 5 stroužků prolisovaného česneku
- 2 lžíce hladké mouky + 150 ml vody
- mletý kmín
- pepř
- sůl
- lžička hořčice
- vývar nebo voda
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy receptu
-
Žaludky dobře očistíme a překrájíme na polovinu.
-
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a žaludky opečeme. Přidáme hořčici, předem namočené houby i s vodou. Vsypeme koření, česnek a podlijeme vývarem.
-
Dusíme doměkka, podle potřeby podléváme.
-
Mouku rozkvedláme ve vodě a žaludky zahustíme. Dochutíme solí a pepřem a případně česnekem.
-
Necháme 10 minut povařit.
Poznámka od kuchařky
Vhodná příloha jsou těstoviny, knedlíky nebo chléb.
Kuchařka: mika59









