
- reklama -
Suroviny
- kuřecí žaludky (tácek)
- cibule, olej
- kmín
- sůl
- pepř
- 1 smetana (jak kdo má rád – sladká, nebo kysaná, já preferuji kysanou)
- hladká mouka nebo instantní jíška
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobno a kmín. Přidáme kuřecí žaludky, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Já to dělám v papiňáku, je to pak coby dup.
-
Když jsou žaludky měkké, přidáme smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, nebo instantní jíškou. Podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka od kuchařky
Je to velmi jednoduché, ale chutné. Už jsou tu podobné recepty, ale na paprice, nebo s protlakem…. Dala jsem je do podobných.
Kuchařka: aaura