Kuřecí žaludky na kmíně

73
- reklama -

Suroviny

kuřecí žaludky (tácek)
cibule, olej
kmín
sůl
pepř
1 smetana (jak kdo má rád – sladká, nebo kysaná, já preferuji kysanou)
hladká mouka nebo instantní jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou na drobno a kmín. Přidáme kuřecí žaludky, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a dusíme do měkka. Já to dělám v papiňáku, je to pak coby dup.

  2. Když jsou žaludky měkké, přidáme smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, nebo instantní jíškou. Podáváme nejlépe s rýží.

Poznámka od kuchařky

Je to velmi jednoduché, ale chutné. Už jsou tu podobné recepty, ale na paprice, nebo s protlakem…. Dala jsem je do podobných.