- reklama -
Suroviny
4 porce
- Vývar:
- 800 g kuřecích žaludků
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- snítka libečku (můžeme vynechat)
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- sůl
- 1 l studené vody
- Dále:
- 2 lžíce oleje
- 2 velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sladké papriky
- 300 g očištěné cukety
- vývar ze žaludků
- smetana ke šlehání
- 3 lžíce naloženého zeleného pepře
- sůl podle potřeby
Postup přípravy receptu
-
Žaludky a zeleninu očistíme, dáme do hrnce, přidáme koření, vodu a uvaříme doměkka (v papiňáku cca 35 minut).
-
V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli a česnek. Zasypeme mletou paprikou, promícháme a přidáme hrubě nastrouhanou cuketu. Podlijeme trochou vývaru a pod pokličkou dusíme 10 minut.
Poté ponorným mixérem rozmixujeme a smetanou naředíme na požadovanou konzistenci. -
Do omáčky přidáme nakrájené žaludky, zelený pepř, sůl podle potřeby a slabým varem vaříme ještě 3 minuty.
-
Na přílohu se hodí knedlík, rýže, nebo těstoviny.
Kuchařka: Anna Kocikova