
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 900 g kuřecích žaludků
- 500 g celeru
- 500 ml horké vody nebo vývaru
- 2 velké cibule
- 2 lžíce tuku nebo olej s tenkým plátkem másla
- 2 lžíce sladké papriky
- 3 prolisované stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- smetana nebo voda na případné naředění
- citronová šťáva na dochucení/můžeme vynechat
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku ji necháme zesklovatět. Žaludky očistíme a nakrájíme, ale můžeme je pouze přepůlit. Přidáme je do kastrolu k cibuli a prudce orestujeme. Zasypeme paprikou, rychle promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem.
-
Přidáme očištěný a na větší kusy rozkrojený celer, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme doměkka. Poté vše přes cedník přecedíme, celer vrátíme do kastrolu s vývarem a ponorným mixérem rozmixujeme.
-
Hustotu hotové omáčky podle potřeby naředíme a dochutíme. Přidáme česnek, žaludky, promícháme a 2 minuty provaříme. Vhodná příloha: knedlík, rýže, těstoviny.
Kuchařka: Anna Kocikova