
- reklama -
Suroviny
            6 porcí
							
    
- VÝVAR:
- 500 g kuřecích krků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 1 rajče
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celých pepřů
- sůl
- kmín dle chuti
- NOKY:
- 2 lžíce másla
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- 1 větší vejce
- 100 g pšeničné krupice
- 1 malý svazek pažitky na ozdobu
Postup přípravy receptu
- 
Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu. 
- 
Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky. 
- 
Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát. 
- 
. Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut. 
- 
Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku. 
            Kuchařka: SKADINKA
        
